• Large assortment in stock
  • Quality products
  • Competitive prices
  • Fast delivery
  • Personal advice
  • More than 35 years of experience
  • Private label possible

Veel gestelde vragen over adereindhulzen

Klik op de vraag, om het antwoord te bekijken:

Adereindhulzen zijn koperen buisjes die worden gebruikt voor het creëren van een betrouwbare elektrische verbinding, aan het einde van elektrische draden. Adereindhulzen zijn er in vele soorten en maten, en worden voor verschillende toepassingen gebruikt.

Adereindhulzen worden gebruikt om gestripte uiteinden van kabels te beschermen, makkelijker in een klem te voeren en met deze draden een elektronisch contact te maken met deze klem. Adereindhulzen zijn in veel varianten en afmetingen verkrijgbaar en worden voor verschillenden toepassingen ingezet.

Adereindhulzen worden gebruikt om een optimaal elektrisch contact te maken tussen de draden van een gestripte kabel (geplaatst in de kern van een adereindhuls) en de klem, waar de adereindhuls in geplaatst wordt. Adereindhulzen worden gebruikt in situaties waar een kabel een eindpunt bereikt, zoals een elektrische installatie.

Adereindhulzen zijn koperen buisjes die worden gebruikt voor het creëren van een betrouwbare elektrische verbinding, aan het einde van elektrische draden. Wanneer de draden in de adereindhuls zijn geschoven, krimp je de adereindhuls met een krimptang, zodat de draden stevig in de adereindhuls vast zitten.

Wanneer je welk type adereindhuls gebruikt hangt af van de vereisten die worden gesteld aan de adereindhuls: dient de adereindhuls isolerende eigenschappen te hebben? Worden er één of twee kabels aan de adereindhuls bevestigt? Dit zijn belangrijke vragen bij de keuze voor het juiste type adereindhuls.

Geïsoleerde adereindhulzen zijn in twee varianten verkrijgbaar: enkele adereindhulzen en dubbele adereindhulzen, ook wel TWIN genoemd. Enkelvoudige adereindhulzen zijn geschikt voor gebruik met één kabeluiteinde; wanneer je twee kabeluiteinden wilt bundelen in één adereindhuls, dan gebruik je een dubbele (TWIN) adereindhuls.

Enkele, of eenvoudige, adereindhulzen zijn in 47 varianten verkrijgbaar en zijn geschikt voor gebruik op een kabeluiteinde. Ze worden gebruikt om een optimaal elektronisch contact tussen koperdraden uit een gestripte kabel en een montageclip of klem te realiseren.

Dubbele adereindhulzen, ook wel TWIN genoemd, worden gebruikt om een optimaal elektronisch contact tussen koperdraden uit een gestripte kabel en een montageclip of klem te realiseren. TWIN adereindhulzen zijn daarbij geschikt voor het koppelen van de draden van twee gestripte kabels aan één klem. De kern van de TWIN adereindhuls is gemaakt van koper, de huls van polypropyleen.

Een tang voor adereindhulzen maakt het mogelijk om eenvoudig en goed adereindhulzen aan te brengen (of: te ‘krimpen’). Ze zijn geschikt voor zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde adereindhulzen. Hij is gemaakt van staal en heeft een rood handvat.

Een tang voor adereindhulzen (of adereindhuls tang) werkt erg eenvoudig: bepaal ten eerste de afmeting van de adereindhuls. Plaats de draden in de adereindhuls, plaats de adereindhuls op de juiste plaats in de tang (afhankelijk van de afmeting van de adereindhuls), en knijp de tang stevig dicht.

Adereindhulzen zijn te koop in de betere bouwmarkten /hobbyzaken en specialisten op het gebied van elektronica. Daarnaast zijn er een aantal specialistische spelers, waaronder WKK Nederland B.V..